miercuri, 6 aprilie 2011

Revelatia de miercuri

Când nu mai înțelegi nimic din ceea ce se întâmplă în jurul tău, când nu este nimeni în jurul tău care să îți explice despre ce este vorba, când nimic din ceea ce te aștepți să se petreacă nu are loc în realitatea imediată, singura formă de iluminare rămâne revelația.

Dumneavoastră ați înțeles ceva din cele întâmplate recent în jurul dumneavoastră, în România? Ați înțeles cum de primul demnitar al statului român este, de fapt și în fapt, agent de influență străin în structura strategică de securitate a țării, este dovedit ca atare și totuși rămâne în funcție, fără nici o tresărire? Ori a fost cineva capabil să vă explice, cu argumente și metodă, cum de primul mini al Guvernului emite un proiect legislativ de nesupunere la o hotărâre judecătorească și rămâne, la rândul său, în funcție, fără nici o tresărire? Sau v-ați fi așteptat ca, în condițiile în care toată lumea înconjurătoare dezbate ce măsuri sunt de luat pentru a scăpa de rata mare a șomajului, pentru reducerea deficitului și cheltuielilor guvernamentale, pentru relansarea economiei și altele asemenea, măsuri pe care guvernul Băsescu refuză să le discute și care afectează direct și vizibil viața fiecăruia, deci, în aceste condiții, v-ați fi așteptat ca agenda de dezbateri publice în România să fie ocupată de două divorțuri, o naștere la WC-ul unui spital și o crimă pasională în Spania?

Deci, dumneavoastră chiar știți în ce lume românească trăiți? O înțelegeți și vă este bine cu ea? Aveți vreo explicație pentru toate aceste anomalii de stare colectivă?

Sau vă explicați toate cele de mai sus prin faptul că, în România, nu există control democratic? Adică nimeni nu controlează și nu sancționează faptele guvernanților, fie ei președinte de țară, parlamentari, ori membri ai guvernului sau ai corpului de judecători. Dacă această situație ar fi o explicație, este inexplicabil de ce există această situație!

Asta până nu aveți o revelație.

Miercurea aceasta, revelația a fost că, de fapt, nu există control democratic pentru că, în România, nu există democrație. Oricât de inexplicabilă este această condiție a României, la 21 de ani de la renunțarea la sistemul politic comunist și la patru ani de la intrarea în Uniunea Europeană, ea este singura posibilă.

Iar revelația merege mai departe: în România nu există democrație pentru că mulțimea de cetățeni români nu o cere.

De când există constituții și state guvernate de popor sau în numele poporului, pe oricare dintre continentele sau arhipelagurile planetei Terra, nu se cunoaște nici un caz în care sistemul politic democratic să fi fost impus împotriva voinței locuitorilor indigeni. Catolicismul sau mahomedanismul, da, au putut fi impuse cu forța, la fel și socialism-comunismul, dar democrația, nu. Atunci, să ne întrebăm de ce populația României nu pretinde instaurarea democrației pe aceste meleaguri? Oare, nu o vrea? Sau, nu știe ce este aceea democrație? Ori, nu știe cum se obține ea?

Dacă nu știți răspunsul la aceste întrebări, așteptați până aveți o nouă revelație...


Publicat initial in Clubul Cetatenilori Romani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu