joi, 12 decembrie 2013

Lovitura de stat în formă continuă

Într-un fel, Occidentul are dreptate să se rățoiască la guvernanții români, pe subiectul modificării Codului penal în Camera Deputaților din Parlamentul României. Dar, dacă eu aș fi fost în locul Occidentului, aș fi tăcut din gură, cel puțin în public.


Sunt două motive pentru care ar fi trebuit Occidentul să tacă. Unul este profund, iar celălalt este de suprafață.
În profunzime, votul parlamentar de protejare a unor demnitari, între care, bineînțeles, se află parlamentarii înșiși, de abuzurile așa-zisei justiții românești, este un vot de blam la adresa Direcției Naționale Anticorupție din Ministerul Public și a Agenției Naționale de Integritate. Adică, Parlamentul României consideră că aceste două chestii, uneori numite „instituții”, ori „agenții” sau „structuri” fac rău ceea ce fac. Și că ele nu au nicio șansă să se schimbe, să înceapă să facă și bine vreodată.
Cum aceste două chestii sunt creația Occidentului, ca forme singulare și exhaustive de luptă împotriva corupției românești, eșecul lor, așa cum a fost el consfințit de votul parlamentar este și eșecul Occidentului. Ca urmare, dacă ar fi avut un pic de prestanță și orgoliu, Occidentul ar fi trebuit să tacă și nu să se ia de cei ce îi arată cu degetul cât de prost a fost el în a gestiona subiectul corupției în România, pentru că menținerea în discuția publică a acestui subiect nu este deloc în favoarea sa.
Dar, cum ziceam, acest aspect este profund și ceva mai greu de înțeles de opinia publică. Așa că putem accepta că Occidentul s-a simțit confortabil dând din gură când ar fi trebuit să tacă și, mai ales, să facă ceva pentru remedierea situației.
La suprafață, însă, același Occident nu avea voie să intervină public în problema românească a votului de auto-protecție a parlamentarilor, deoarece această problemă a fost etichetată de domnul Băsescu Traian, președintele peren al României, ca fiind continuarea loviturii de stat începute acum un an și jumătate, tot în Parlamentul României, odată cu votul de suspendare a domniei sale din funcția din care nu vrea să plece nici mort.
Nu este acceptabil pentru publicul românesc, așa cum nu este acceptabil nici pentru publicul occidental, ca înalți funcționari comunitari, ambasadori sau membri ai ambasadelor occidentale la București, între care se distinge cu precădere Ambasada Statelor Unite ale Americii, să se pronunțe asupra unui subiect ca acesta al modificării prin vot parlamentar a Codului penal al României, situându-se pe poziția celui ce nu mai contenește să strige că, în România, se întâmplă, de 18 luni, o lovitură de stat neîntreruptă.
Lăsând la o parte ridicolul și derizoriul în care se situează clamarea nerealistă și complet propagandistică a domnului Băsescu privind lovitura de stat în formă continuă, Occidentul ar fi trebuit să vadă că, a fi de acord cu ea, chiar și numai tacit, este ca și când ar fi fost de acord cu teza comunistă, promovată de Ceaușescu, a revoluției permanente și nesfârșite. Adică, aprobându-l pe domnul Băsescu,  Occidentul este de acord cu o cretinitate.



4 comentarii:

  1. Impartasesc intrutotul punctul tau de vedere, Hari. Trebuie sa accepti, totusi, ca actuala putere, stiind ca poate fi mereu taxata atat de maharii europeni cat si de cei de peste Ocean, ar fi trebuit sa-si puna mintea la contributie si nu sa gafeze decisiv sau sa doarma la adapostul a sapte milioane de romani sufletisti care au votat si au sperat. Cred ca nu te mai intrebi de ce va creste Basescu in sondaje. Omul se foloseste oportun de muschii celor din afara spre a discredita, decisv, pe ageamii din interior, pusi sa ne conduca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că este vreo gafă aici, din partea useliștilor, cum nu cred că este o gafă nici ce face domnul Băsescu. Este doar un joc minor, pentru captarea unor voturi, în jur de trei milioane, pe care le împart între ei.

      Așa că, pentru aceste trei milioane, protagoniștii Antonescu, Băsescu, Ponta și Voiculescu, precum și figuranții Constantin, Oprea și alții se ceartă unii cu alții, dar având imensă grijă să nu se strice cumva unul pe altul, pentru că singurul argument al votanților fiecăruia este că unii țin cu unul iar alții țin cu altul. Așa că, dacă ar dispărea vreunul dintre ei, n-ar mai avea acest electorat minor cu cine să țină sau pe cine să urască.

      Problema nu este cu ei, ci cu majoritarii care sunt indeferenți la aceste jocuri sau la acest spectacol penibil. Aceștia, în număr de vreo 12 milioane, primesc din partea politicenilor exact ceea ce le dau și ei politicienilor, adică indiferență. Așa ajung ei, majoritarii, să nu conteze pentru politicieni în acțiunea de împărțire între ei a puterii politice în România.

      Ștergere
    2. De acord ca nu este vorba despre gafe. Este vorba despre mult mai mult: "ciocu’ mic și jocul de glezne expr. (mil.) executați ordinul fără comentarii! ".
      Asa ca primul ministru continua sa-i ridice la fileu presedintelui spre continua slabire si decrebilizare a statului roman, luat in vizor de cei care trag sforile papusilor din conducerea Romaniei.

      Ștergere
    3. Premierul Ponta face tot ceea ce a vazut cu ochii domniei sale ori i s-a spus ca este de succes la domnul Basescu. Pacat, mare pacat...

      Ștergere