joi, 17 martie 2011

De ce nu pleacă Boc?


În ziua moțiunii de cenzură din luna martie, o televiziune de știri a pus la bătaie o sută de mii de euro pentru premierea unui câștigător al probei de a răspunde la întrebarea de ce ar trebui să cadă Guvernul Boc. Este posibil să fie vorba de o strategie de creștere a audienței, sau de promovarea unei noi emisiuni. În orice variantă, câștigătoarea premiului îl va face probabil fericit și pe Boc Emil, care va încasa impozitul aferent, la nivel de zeci de mii de euro și îl va redistribui doamnei Udrea pentru plăți partinice, ca de obicei.

Spre deosebire de cei vreo 10.000 de demonstranți care cereau votarea moțiunii și, deci, căderea Guvernului Boc pe motive de Codul muncii, în fața Parlamentului, peste 45.000 de participanți și-au dat cu părerea la acea televiziune, deși nu a fost nici un moment clar despre ce era vorba. Să fi fost vorba de moțiunea de cenzură depusă în urma celei de-a unsprezecea asumări de răspundere a guvernelor Boc? Dacă da, atunci răspunsul era simplu și unic: guvernul trebuie să cadă pentru că și-a asumat răspunderea pe un Cod al muncii cu totul nepotrivit salariaților români. Sau, să fi fost vorba de anticipata demisie a lui Boc Emil de a doua zi? Atunci, răspunsul este la fel de simpu și unic: pentru că așa vrea președintele Băsescu.

Nu știu și nici nu îmi pasă cine a câștigat premiul cel mare și de ce. Probabil că fost premiat un răspuns colorat și pamfletar. Va fi contat originalitatea crativă a câștigătoarei, care, în cuvinte potrivite, s-ar fi plâns de cât de greu îi este ei în România „condusă” de Boc Emil. Adevărul este că, pentru oricine altcineva decât această nefericită, transformată prin marele premiu într-o fericită, motivele acordării premiului sunt cu totul irelevante.

Deoarece, conform tuturor prognozelor, moțiunea de cenzură a picat cu brio, Guvernul Boc a rămas la „conducerea statului ăstuia”, în pofida motivelor frumos articulate ale câștigătoarei premiului de 100.000 euro sau ale celorlalți 45.000 de participanți la competiție.

Propunem ca, în condițiile în care rating-ul emisiunii cu premiul a adus acelei televiziuni venituri mai mari de 100.000 euro, să se preia ideea de altă televiziune sau emisiune, care să propună un premiu de 100.000 euro pentru cine va răspunde cel mai frumos la întrebarea de ce trebuie să rămână Guvernul Boc în scaunele guvernării.

Fără să mă aștept la nici o premiere, iată câteva motive pentru care rămâne inamovibil acest guvern.

  1. Guvernul Boc rămâne în funcții pentru că este benefic pentru două categorii de cetățeni: pentru cei îmbogățiți de pe urma contrabandei, evaziunii fiscale și deturnării de fonduri publice, precum și pentru cei care nu fac contrabandă, își plătesc taxele și impozitele, nu fac contracte cu statul și nu detrunează fonduri, dar profită și ei de acest sistem mafiot, doar că la nivel de zece lei, ba pentru că pot să facă blatul pe tren sau să dea șpagă la doctor sau primărie, ba pentru că pot să fie angajați la stat și să stea degeaba ori să plece de acolo cu câteceva, în plus față de salariul de mizerie.
  2. Guvernul Boc rămâne pentru că el este garanția că, la fiecare 3 ore din zi și din noapte, un milion de euro intră în buzunarele conducerii de partid și de stat, ale colaboratorilor acestora, precum și ale protejaților.
  3. Guvernul Boc rămâne pentru că nu și-a terminat opera de prăbușire a statului român. Până acum, a reușit să distrugă doar sistemul de sănătate și cel de învățământ de stat, a amânat și a întârziat cu un deceniu și mai bine orice demers de dezvoltare a infrastructurii, a bulversat sistemul de apărare a țării și de generare a puterii militare a nației, a descurajat irevocabil orice încercare de perfecționare a activității publice, prin devalorizarea statutului de funcționar public și, cu acest nou cod al muncii, tocmai trecut prin Parlament la fel cum trece acceleratul de Cluj prin Halta Mohu, este pe cale să distrugă mișcarea sindicală (aceasta deoarece Băsescu și-a pierdut răbdarea să tot aștepte până când leaderii de sindicat o vor distruge singuri). Tot în timpul guvernărilor Boc, partidul lui cârmit de imperturbabilul Băsescu a mai reușit discreditarea completă a Parlamentului și a justiției, aceasta din urmă mai ales la nivelul Curții Constituționale și al Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele Băsescu personal s-a ocupat de distrugerea ideii de avocat al poporului, transformând procuratura în poliție politică, sprijinită, așa cum a declarat la recentul ei bilanț, de serviciile secrete, aservite total Cotrocenilor. Așa cum a declarat stăpânul Băsescu, mai sunt de distrus Constituția, aparatul de ordine publică și sistemul electoral, acesta din urmă fiind oricum corupt. După ce se vor dezmembra și sistemul diplomatic, scuturat zdravăn de președintele României în ultimii ani, iar îndatorarea statului va ajunge la limita vizată de incapacitate de plată, vom putea spune că opera de prăbușire a statului român este completă, iar Guvernul Boc poate să plece acasă liniștit.
  4. Guvernul Boc mai trebuie să rămână, ca să „organizeze” alegerile locale și generale de anul viitor. Ghilimelele între care se situează ideea de organizare a alegerilor desemnează organizarea fraudării respectivelor alegeri. Aceasta deoarece mai sunt încă bani publici de deturnat, afaceri mafiote de încheiat și părți ale statului de distrus și după încheirea actualului ciclu electoral. Iar Băsescu și ai lui trebuie să rămână la masa cu aceste bucate, serviți cu umilință de Guvernul Boc.
Publicat și preluat de pe http://poporul.ro/de-ce-nu-pleaca-boc/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu