joi, 5 aprilie 2012

De la pescuit la cernut


Domnul Victor Ponta se încurcă în cultura orală românească. Zice domnia sa că ochiurile plasei sunt destul de mici”, în contextul în care vorbea de faptul că unii membri ai PDL, cum sunt doamna Udrea sau domnul Flutur nu vor fi primiți niciodată în USL.

Sunt sigur că a vrut să zică nu despre plasă, ci despre sita de cernut pedeliști, care păstrează ce este rău și lasă să treacă ce este bun în amestecătura cernută. Însă i-a ieșit că USL a ieșit la pescuit de plevușcă pedelistă.

Sau, mai știi, poate că se întâmplă să fie adevărat ce spune, ca în zicerea românească „gura păcătosului adevăr grăiește”...

4 comentarii:

  1. Ce sa facem Hari, se pare ca nu vor pedelistii sa plece, cat ar vrea Ponta sa primeasca.Dar tine aproape , mai discutam dupa parlamentare. Atunci se numara bobocii. Cand se va trezi ca desi a castigata alegerile USL nu poate guverna, va vedea ce greseala a facut primind pedelistii.Nici unul din cei ce vin acuma la USL nu este fara dosar iar dosarele sunt in fiseturile lui Basescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred, pur speculativ, că nimeni din USL, nici măcar co-președinții, nu merg până acolo cu gândul cum va fi după alegerile parlamentare. Scopul lor, modest, este să iasă cât mai bine la cele locale, după care să arate lumii câte primării, consilii și județe au „câștigat” ei.

      Iar acest număr de primării, consilii și județe este el însuși un factor de campanie electorală pentru parlamentare.

      Și este extrem de important pentru USL, pentru că fiecare primar, consilier sau președinte de consiliu câștigat de partea lor, înseamnă unul mai puțin în tabăra băsescului. Care tabără abia așteaptă să arate că, deși sondajele îi creditează cu puține preferinețe electorale, numărul celor aleși local din rândurile lor este cu mult mai mare.

      Ce nu cred eu că pot să facă USL este o strategie în acest sens și nici să vină cu un set de măsuri și proceduri concrete. Și cred asta uitântu-mă exact la bâlbâielile lor și la inconsistența mesajului public pe care îl transmit.

      Plecând de la aceste observații, ai drepate, Marine, să crezi că ei se expun cu vulnerabilitate oricărei manevre ar vrea Băsescu să le-o tragă.

      Ștergere
    2. Nu doar cred Hari, incep sa fiu convins ca nu ma insel.Am mai scris despre asta, USL ului i se pregateste o mare lovitura cea mai mare posibila. Vom intra in istoria lumii cu aceasta situatie: sa castigi alegerile ca formatiune si sa nu formezi guvernul, sa nu ai majoritate parlamentara. VOR RADE SI CURCILE DE NOI.

      Ștergere
    3. Norocul este că mai e ceva timp până la alegerile generale. Deocamdată nici nu se știe ce lege va fi valabilă și nici data lor... Ca la noi, la nimeni.

      Ștergere