luni, 16 iulie 2012

Ba pe-a mamii dumneavoastră...

Cum vine vorba despre domnul Băsescu Traian și noianul de ticăloșii săvârșite de domnia sa, cum se trezește unul să replice: Ponta a plagiat!

-  Bine, încearcă unul mai coerent să meargă mai departe, dar acum vorbeam de faptul că Băsescu este infractor penal.

-  Lasă asta, se învârtoșează, total ilogic, pro-băsistul. Crin este o floare ofilită!

-  Ție ți-e clar sau nu că domnul Băsescu trebuie demis, pentru că este corupt până în măduva oaselor, necinstit cu cei apropiați și cu publicul larg, bădăran cu femeile, bărbații, copiii și cu cine mai întâlnește în cale, că nu îndeplinește nici una dintre calitățile minime pe care ar trebui să le aibă un președinte al României? îl întreabă pe băsist interlocutorul ce ar dori să poarte o discuție despre Băsescu.

- Useleul vrea să impună o nouă dictatură, să fure idealurile Revoluției din Decembrie, să strivească valorile europene și este și condus din umbră de Ilici (domnul Ion Iliescu, pentru necunoscători)! insistă pro-băsistul.

- Totuși, aș vrea să ne lămurim dacă sunt motive reale și serioase ca domnul Băsescu să fie demis la referendumul din 29 iulie, încearcă, din nou, omul rezonabil.

-  Este imperios necesar să asigurăm stabilitatea! zice băsistul. Uite ce rușine pățim în Europa! Nu vom mai primi investițiile esențiale pentru dezvoltarea României!

-  Câtă vreme domnul Băsescu este președinte, este clar că nu vom avea parte de progres. Cum ne-a tras înapoi în toți acești ani în care a guvernat efectiv, tot așa o va face și în continuare. Cum am putea să progresăm cu învățământul aflat la cele mai scăzute cote din istoria României, cu sistemul de sănătate practic desființat, cu cel mai mare procentaj al șomerilor, cu alungarea din Țară a tuturor celor cu studii adevărate și cu pricepere de a face bună treabă?!

-  Ponta și cu Antonescu sunt slugile lui Voiculescu, zis Felix! vine replica băsistului. Guvernul Ponta este cel mai slab posibil. A promis și nu a făcut nimic. Singura lui grijă este să îl dea jos pe Băsescu. A atacat toate instituțiile statului, a încercat desființarea Curții Constituționale! Ponta a fost la Bruxelles în pofida deciziei acesteia!

-  Dar aici parcă era vorba despre Băsescu, măi omule! se exasperează omul rezonabil. Poți măcar să îmi spui ce motive ai să votezi în favoarea lui la referendum?

- Eu nu mă duc la vot! Nu am cu cine vota! Toți sunt corupți și ticăloși! Mama lor de comuniști!

-  Păi, eu nu te înțeleg. Acum este vorba despre referendum! Nu trebuie să alegi pe nimeni! Trebuie să îți spui opinia pro sau contra demiterii domnului Băsescu Suspendatu.

-  Lasă-mă, domle, cu prostiile! Ce, eu nu știu că este vorba despre o lovitură de stat?!?

Titlul acestui dialog este inspirat de o replică din filmul Telegrame, pe care îl ofer aici. La minutul 034.30 începe episodul „reconstituirii” diferendumului dintre prefect și „fruntașul” liberal Costăchel Gudurău. Filmul merită văzut în întregime, mai ales în vremurile acestea. Parcă, o sută douăzeci de ani au trecut degeaba...




13 comentarii:

  1. „În afară de secetă, nimic nou..ba da- trăiască ai noștri!„

    ..în politică, totu-i gura„!//Telegrame, I.L. Caragiale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Leafă bună, treabă ioc, plus ce pică” (descrierea exactă a funcției de avocat al statului - poporului în zilele noastre)

      Ștergere
  2. `da, măcar să lese coșu, să vedem de ce plătim!„

    „creadă dumnealor că-i mai votează poporul..„

    „nu mai putem merge la cafine.vinovat guvern ( din film!!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Practic, tot filmul este o oglindă foarte fidelă a situației politice din zilele noastre. Este incredibil cât de involuați suntem, ca politică...

      Ștergere
    2. Sau cât de mereu actual este marele, inimitabilul Caragiale!

      Ștergere
    3. Cu voia dumneavoastră, aș zice că suntem un neam privilegiat să-l fi dat lumii pe Caragiale, dar, din păcate,la mai bine de un secol, politica repetă, aproape identic, „ritualul„ celei pe care el a pus-o în ramă, cu mesajul„ râsul/plâns„.

      Ștergere
    4. Am văzut, de curând, o analogie între personajele Scrisorii peirdute și capii politici de astăzi. Făcută de un pro-băsist, îl asemuia pe domnul Băsescu cu Cațavencu. Adică, cel câștigător din toată aventura.

      Nu sunt proști propagandiștii băsescului! Referatele școlare și ceva istorici literari au subliniat, de-a lungul vremii, că nici unul dintre personajele ce întruchipează politicieni nu este pozitiv. Adică, să îl lăsăm pe câștigător acolo unde merită, într-o lume meschină și coruptă.

      Adevăratul salt de la caragialism la normalitate se va produce exact atunci când noi, publicul, nu ne vom mai identifica doar cu cetățeanul turmentat, ci cu cetățeanul european, despre care marele Caragiale nu a scris nimic. Și, ca europeni, este de datoria noastră să dăm cu Cațavencii de pământ.

      Ștergere
  3. UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT ! GUVERNUL GERMAN CERE INCHIDEREA ANTENEI 3 SI DEMISIA PRESEDINTELUI CRIN ANTONESCU !
    AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL DIN PARTEA AMBASADORULUI GERMAN IN SUA
    " UN ATAC NEPERMIS LA ADRESA POPORULUI GERMAN "


    Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
    german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
    In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
    avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
    Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
    in atentia autoritatilor germane .
    Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
    Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
    agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
    "Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti."Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
    Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie "
    Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
    La Vorbe Grele Citez din memorie
    Ciutacu : Sunt nepot de rabin ...aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel.............
    ...................
    In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
    CIUTACU : ...ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
    PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU...POATE.
    Robert Horvath Deva Nipon PRESS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inițial, am vrut să șterg comentariul domnului Horvath de la Deva, pentru unicul motiv că este plasat identic pe mai multe forumuri de comentarii, iar eu îmi doresc blogul acesta să fie un blog original. Dar, am verificat afirmațiile din el și merită lăsat aici și comentat, la rândul său.

      1. Domnul președinte interimar Antonescu a spus, textual, ca răspuns la observația moderatorului Ciutacu despre semnarea cu STASI a doamnei Merkel: „Nu ştiu. Asta ţine de istoria Germaniei şi îmi ajunge istoria României.” Ceea ce este cu totul altceva decât că „nu a infirmat acuzația” și că a „fost de acord cu ea”.

      2. Nu poate fi vorba despre un scandal inernațional și nici despre un fapt fără precedent. Ipoteza colaborării doamnei Merkel cu STASI a fost îndelung dezbătută în mass media germană și internațională. Doamna Merkel însăși a menționat că a fost abordată de un agent STASI în vederea colaborării și refuzat, pe ideea că nu își poate ține gura și, în consecință, nu ar fi un agent bun.

      3. Acest mod de relatare a unui fapt nu are nimic de-a face cu jurnalismul, ci cu propaganda. Deci, îi invit pe cititorii acestui blog să vadă în comentariul domnului Horvath un exemplu tipic de propagandă băsistă. Disperată, de altfel.

      Ștergere
  4. Iara a aparut marele cineast Horvath. Omul asta e ca raia, se baga pe unde apuca , isi lasa ouale la eclozat si apoi se lauda ca e prolific. Bunul simt nu exista pentru el, nu simte cand nu e dorit, nu iese cand i se spune sa plece. Hari, pe acest om orice bagare in seama il face sa revina. Sterge-i comentariile de fapt nu comentariile ci textele, aceleasi pe toate blogurile pe unde apuca si gata. Nu merita atentie. e bolnav rau.
    In ceea ce priveste sursa articolului tau, ce sa nau spun ? Romanul este cel mai traditionalist personaj european. Nimic nu s-a schimbat ca obiceiuri politice de la Caragiale incoace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum îl las pe domnul Horvath, dar să nu mai facă! Cât despre tradiții, sunt unele de care trebuie să scăpăm. Repede!

      Ștergere