duminică, 3 noiembrie 2013

Ineptia de duminică...

... a fost emisă de domnul Dan Șova, ministrul pentru marile proiecte din Guvernul Ponta și fiul vitreg al apărătoarei pe bani grei a companiei Roșia Montană Gold Corporation.


Prezent într-unul din studiourile postului de televiziune Antena 3, domnia sa a spus că, pe „termen lung sau chiar mediu”, se va dovedi că domnia sa are dreptate să „apere” proiectul companiei cu care mămica sa vitregră a fost în relații contractuale până să devină băiatul ministru promotor al aceleiași companii, deoarece acest proiect „asigură locuri de muncă”.
De partea cealaltă a mesei din studioul Antenei 3, domnul Radu Tudor, realizatorul emisiunii, a rămas tăcut, dar cu fața toată numai un zâmbet. Nu știm dacă era un zâmbet aprobator, sau unul de încântare că, uite, ce invitat deștept, cu viziune pe termen mediu și lung, are el la emisiune, ori doar că zâmbea în timp ce se gândea în altă parte, ca și când și-ar fi adus aminte de acasă.
Cert este că domnul Radu Tudor nu a spus nimic despre această inepție.
Pentru că nu poate fi altceva decât o inepție să evoci o eventuală dovadă de dreptate, cum că exploatarea prin distrugere ar fi dătătoare de locuri de muncă, în condițiile în care orice om cu o inteligență superioară tramvaiului și-ar da seama că, odată nivelați și chiar scobiți munții, odată umplute cu cianuri lacurile și odată plecate aurul și celelalte metale din munții ăia, vor dispărea și locurile de muncă ale buldozeriștilor și camionagiilor care au săpat și cărat munții, precum și ale cârnățarilor ce le-au pregătit masa, pe timpul când ceilați munceau de zor „în mină”.
Adică, pe termen mediu și lung, nu va mai rămâne nimic și nimeni la Roșia Montană pentru a-i da dreptate domnului Șova că bine a făcut să „încurajeze” crearea de locuri de muncă.