vineri, 13 iulie 2012

Alianța de centru stanga-n-prejur


Cu experiența masivă, dobândită în ultimile două decenii, că, în România, ceea ce vedem cu ochiul liber nu este, întotdeauna, exact așa, putem privi cu multă suspiciune recenta Alianță de Centru-Stânga dintre Partidul Social Democrat (PSD) și Uniunea NPR (UNPR).


Ce am văzut? L-am văzut pe socrul mic al domnului premier Victor Ponta explicând că PSD a primit un „sprijin foarte important în Parlament” de la UNPR și, în consecință, alianța politică dintre cele două formațiuni politice va deveni, la tribunal, una electorală.
L-am mai văzut pe vicepreședintele UNPR Cristian Diaconescu intrând pe poarta sediului de campanie al domnului Băsescu Traian, suspendatul, unde își desfășoară activitatea, în calitate de consilier băsescian. L-am mai văzut pe un alt vice uneperist, Nicolicea, care a explicat că, dacă „voiau să intre în USL (Uniunea Social Liberală, formată din PSD, Partidul Național Liberal și Partidul Conservator), intrau din prima”. Dar nu au vrut. Au vrut însă o alianță la tribunal cu PSD și au obținut-o, cu extremă diligență.
Nu l-am văzut însă pe domnul Oprea G. nici clipind des, nici rotindu-și ochii în cap, pe această temă, ori pe alte teme politice presante.
Nu are rost să cădem în păcatul speculațiilor privind dedesupturile acestei Alianțe. Or fi conspirative, or fi acoperite, or fi oculte sau mafiote, treaba lor de aliați. Este, însă, evident, că Alianța asta este mai mult o mezalianță, însă fără să știm cu precizie cine din cuplu este partea de condiție inferioară.
La o apreciere superficială, am putea zice că este UNPR, pentru că este format exclusiv din dezertori și trădători politici, care nu au cum să fie de condiție bună, indiferent cu câte grade și stele s-au împăunat ei. Dar uneperiștii sunt cei ce au fost curtați, ceruți și aliați de domnii Ponta, Sârbu și rudele, ori vecinii. Deci, ei sunt cei prețioși în Alianță. Ceea ce înseamnă că nu au cum să fie de condiție inferioară.
Deoarece nimeni nu a declarat public nimic despre asta, nu știm care este valoarea lor adevărată, ori care este calitatea lor politică, ce îi face pe uneperiști atât de atractivi. Foarte probabil, acestea au de-a face cu faptul că domniile lor sunt militari, fie ei descoperiți sau acoperiți, fie ei de armată ori de servicii secrete, ori și de una și de alta, în același timp. Și ei sunt valoroși pentru că doar militarii se bucură de peste 50 la sută încredere, în rândul poporului român. Restul politicienilor se zbat între 60 și 80 la sută neîncredere.
Și mai au uneperiștii vreo sută de mii de pensionari militari cărora le-a crescut domnul Băsescu pensiile, ceea ce i-ar aduce vreo 300.000 de voturi sigure, pe care și contează domnia sa, așa cum a și declarat, de altfel. Prin Alianța de Centru-Stânga, aceste voturi ar ajunge, se speră, la PSD.
Dar acestea sunt doar presupuneri. Ceea ce este sigur, este că aliați sau nu, nici unul și nici celălalt din cele două partide nu vor primi, sub nici o formă și în nicio circumstanță, votul meu.

8 comentarii:

  1. S-au restituit.,intre timp, banii la handicapati, la revolutionari, la bugetari, la mamici, s-au facut angajari in justitie. cca 300 judecatori si 400 studii medii, etc....dar pentru militarii in rezerva nu se poate indrepta nedreptatea, pentru ca trebuie consultat FMI, spune cu mult dispret si plina de ura in glas doamna Mariana Campeanu, poate la anul, mai adauga doamna cu glas basist si plin de satisfactie basista....????De ce oare????Pe noul talon de pensie nu mai scrie nici cine l-a emis, adica Casa de pensii emitenta, poate o fi secreta, nici ca esti militar cu grad in rezerva, pentru ca nu mai esti, doar cei facuti de Oprea merita sa detina grad,si vor ramane mandri cu acest grad pentru ca n-au ce sa le faca, in concluzie, talonul de pensie este de fapt o foaie de hartie fara valoare.....!!!!Deci, domnule Oprea, asa-i ca nu mai vreti o noua lege prin care sa fim iar militari in rezerva,???Noroc ca ne apara ACMRR, SCMD,Federatia Militara si alte alea...ne simtim linistiti.!!!!Mihaela Miky - imi cer scuze dar nu pot sa public decat anonim dar il semnez....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu la ce vă așteptați. Alianța CS este, de facto, la guvernare. Deci, politica domnului Oprea-cel-Clipocitor-din-Pleoape este, în continuare, valabilă și aplicabilă.

      Ștergere
  2. M-am infuriat pe aceasta doamna Campeanu care tocmai a discutat la RTV,despre pensii si salarii si a mentionat ca s-a achitat de toate datoriile, iar cand s-a pomenit despre datoriile ramase nerezolvate adica militarii, a vorbit cu atata dispret in glas si cu un ton rastit, adica,iar i se aminteste de aceasta datorie si ca ea trebuie sa repete, ca USL n-a promis ceva pentru 2012 si poate cine stie in cursul anului 2013... de parca militarii, milogii,in opinia ei, se roaga sa le dea de pomana din veniturile ei, si nu drepturile lor!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este explicabil că doamna ministru se enervează la acest subiect. Prin trecerea militarilor de toate originile la sistemul public de pensii, acesta primește o infuzie imensă de bani de la bugetul de stat. Deci, ca gestionară a sistemului, madam Câmpeanu este iriată că vrea cineva să i-l ia. Ca să nu mai vorbesc cât de iritabilă este plata corectă a acestor pensii pentru militari.

      Ștergere
  3. Nu credeti ca este o bataie de cap in plus cu sumele ce trebuiesc platite acum si pentru fostii militari???Ar avea mai putin de munca, fara ei!!Cred ca altul este motivul...sau poate ura???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că este o bătaie de cap. Spre deosebire de banii de pensii civile, ce trebuie colectați de la agenții economici angajatori, dintre care mulți sunt rău platnici și evazioniști, banii pentru pensiile militarilor vin de la bugetul de stat. Iar statul, dacă nu colectează de la plătitorii de taxe, se împrumută și tot are bani de dat cui vrea să îi dea.

      Ștergere
  4. "Oprea-cel-Clipocitor-din-Pleoape"!
    Hari, m-ai făcut să râd în hohote.
    Dar problema e alta. Cum pot fi numiţi cei care, doar de dragul puterii şi pentru avantaje personale, schimbă partidele sau alianţele, la aceeaşi periodicitate ca şi schimbarea ciorapilor sau a chiloţilor?
    Aceşti "navetişti", "traseişti", "descălecători" şi TRĂDĂTORI-căci asta sunt, au oare dreptul să vorbească despre onoare, despre cinste, despre progres, despre bunăstarea celor mulţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, categoric, nu au dreptul să vorbească despre așa ceva. Dar tot o fac. Și o vor face până nu îi mai lăsăsm noi să vorbească fără merit.

      Ștergere