joi, 14 iunie 2012

Comunicat de presă adnotat


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale a emis un comunicat de presă, prin care publicul este înștiințat că „Proiectul de lege pentru pentru modificarea art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, susţinut, ca reprezentant al Guvernului, de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a fost adoptat joi, 14 iunie, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională. Actul normativ prevede, pentru pensionarii militari al căror cuantum al pensiei a fost diminuat în urma recalculării pensiilor, nerecuperarea sumelor rezultate din regularizarea pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2011.


Ce nu ne spune comunicatul este că, prin acest gest de guvernare legislativă, parlamentarii dezertori, fugiți de la opoziția de atunci la puterea de atunci și reveniți, tot prin trădare, dar cu acord scris, „în sprijinul” actualei puteri, recunosc faptul că au susținut și impus o lege strâmbă, neserioasă și chiar idioată, prin care administrația pensiilor stabilea, cu acoperire legală dar împotriva oricărui bun simț constituțional, la sfârșitul anului 2011, că pe parcursul acelui an, unii beneficiari de pensii militare de stat primiseră un cuantum mai mare decât cel pe care l-ar fi primit dacă pensiile lor ar fi fost „revizuite” ca pensii de asigurări sociale, dar nu fuseseră astfel revizuite, din lipsă de timp.
Rămâne să vedem, completăm noi, dacă această nouă lege va fi acceptată și semnată și de domnul Băsescu Traian, în duala sa calitate de promulgator de legi, ca președinte de România, și de comandant al forțelor armate, ca distrugător al sistemului de rezervă al acestor forțe. Practic, domnul președinte este autorul moral și chiar faptic al legii amendate joi de Parlament, document prin care s-a încercat legalizarea unei situații de extrem de proastă guvernare, cea de „revizuire” a pensiilor militare de stat și a altor pensii, cum sunt cele speciale și de serviciu și transformarea lor în pensii de asigurări sociale, printr-o procedură incorectă și impracticabilă din punct de vedere tehnic și într-un interval de timp imposibil.
Inițial, Guvernul Boc emisese o Hotărâre de guvern ce conținea aceste prevederi absurde și care a fost ușor atacabilă în justiție de cei afectați. Aceștia obținuseră, în primă fază, suspendarea aplicării ei. Ceea ce l-a determinat pe domnul Băsescu să dea personal indicații publice domnului Boc ca hotărârea de guvern să fie retrasă și, în locul ei, să fie făcută această lege, amendată acum de același Parlament care o votase cu entuziasm și în forma imorală.
Din modul în care a fost abordată legislativ atât problema „revizuirii” pensiilor militarilor cât și problema revizurii legii de aplicare a legii de transformare a acestor pensii din pensii militare de stat în pensii de asigurări sociale, rezultă că, de fapt, în mintea legiuitorilor, este doar o problemă de bani. Și nu în sensul de gestionare și economisire a banului public, ci de cheltuire a lui pentru interese de grup, personale și de partid.
Comunicatul de presă ne spune că, la „Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naţionale sunt în evidenţă aproximativ 9.000 de pensionari militari în această situaţie, iar suma totală pe care ei ar fi trebuit să o returneze este de aproximativ 60 de milioane de lei.
Asta a vrut să însemne că, iată, noua putere parlamentară a făcut un efort de atâtea milioane de lei (aproximativ un kilometru de autostradă) pentru atât de multă lume. Dar mai înseamnă și că peste 74.000 de „pensionari militari”, din Ministerul Apărării Naționale, au avut, prin această lege și procedură, pensiile majorate, în cuantumuri necomunicate. Singurul motiv pentru care s-a întâmplat acest lucru este că domnul Oprea Gabriel, pe atunci ministrul apărării naționale, a ținut să își formeze și consolideze un partid prin cooptarea de „mulțumiți” din rândul foștilor militari.
Bineînțeles că, deși domnul Oprea nu mai este la minister, comunicatul acestuia nu poate face referire la aceste lucruri menținate aici, pentru simplul motiv că, în mintea domnului prim-ministru Ponta, acest Guvern nici nu ar exista fără „sprijinul” dezertorilor politici co-prezidențiați de acest domn Oprea, fapt dovedit și de obținerea votului majoritar pentru revizuirea legii de revizuire a pensiilor militarilor.

6 comentarii:

  1. Din pacate, proiectul, asa cum a fost el acceptat de comisiile de munca si aparare nu se refera decat la amnistie, nefacand nici o referire la celalalte puncte care erau prevazute in priectul de lege initial. Mai mult, nici modificarea cap 4 pe legea 329 nu a intrat in discutie. Se pare ca Dobritoiu nu are sprijinul politic pentru a isi acoperi intentiile. Acuma ar fi cazul ca domnul Dogaru sa isi puna in miscare ... cei cinci membri ai guvernului cu care "este in stransa legatura"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Marin, părerea mea este că, în ceea ce îl privește pe domnul Dobrițoiu, această lege de reparare a legii proaste este o mare victorie, chiar dacă se repară doar un ghivent și nu întregul mecanism, care este defect cu totul.

      De la începutul începuturilor a fost clar că domnul ministru nu are susținere politică pentru mai nimic, altceva decât să „coopereze” cu fostul ministru, acest Oprea Gabriel și pe care a primit mandatul politic să nu cumva să îl supere. Deh, chestii de-ale lor, de-ale politicienilor. Păcat doar că sunt chestii mărunte, caraghioase, în comparație cu subiectul major și serios al respectului față de oamenii care apără Țara.

      Cât îl privește pe domnul Dogaru, ca om cu totul din afara problemei sindicale, pot să zic doar că, dacă s-ar băga în vorbă, ar fi foarte în consonanță cu temele minore și caraghioase puse în discuție.

      Ștergere
  2. Nu va fi nici o revenire a cuantumului pensiei, daca doreau amendamentele erau aprobate cu aplicare din anul 2012.Eu cred ca nu va mai exista nici o alta lege a pensiilor militare, vom muri 'ASISTATI".Domnul COL.Dobritoiu nu a fost in stare sa faca pentru 20.000 de asistati, mai nimic, cu toate ca pensionarii militari au fost mereu in strada, norocul unora, cu cinstitul Oprea!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aveți dreptate să vă îndoiți că se vor face adevărate „reparații”. Nimic din gestica politică sau parlamentară nu vă îndeamnă să gândiți altfel.

      Comunicatul adnotat mai sus inculde și o declarație a domnului Dobrițoiu, în care spune că angajamentul lor politic „este ca, într-o a doua etapă, să includem în viitorul program de guvernare al USL problematica pensiilor militare, astfel încât să demarăm, din 2013, procedurile de revenire a pensiilor militare diminuate la cuantumul din 31 decembrie 2010".

      Adică, nici măcar nu este, în prezent, pusă în discuție politică această temă. Să vedem dacă o punem după alegeri. Deocamdată, este doar o intenție... Sau o promisiune electorală: votați-ne pe noi și vă vom da banii înapoi.

      Ca și când s-ar fi uitat că revenirea la cuantumul anterior al pensiilor reduse a fost deja pe agenda politică a Parlamentului, că una dintre camere deja se pronunțase prin vot favorabil asupra ei.

      Ștergere
  3. Mai e un aspect ce trebuie avut în vedere! “La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 să revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL”, a spus domnul Scutaru. Deci, tot la mâna FMI suntem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actualul guvern, ca și precedentele, de trei ani încoace, guvernează pe baza unui „acord” FMI și nu pe baza unui program de guvenare, deși acesta din urmă a fost aprobat de Parlament, de fiecare dată și a avut putere de lege, pe când acordul nu. Astfel, nu este nici o mirare că suntem la mâna FMI. De mirare ar fi fost dacă acest Guvern Ponta s-ar fi apucat să colecteze banii ce există în România, pentru finanțarea guvernării Țării, dar sunt lăsați la tot felul de clienți, sponsori și evazioniști, ca tot avem bani de cheltuială împrumutați din străinătate.

      Ștergere