miercuri, 6 octombrie 2010

Vă salut!

Dacă nu vă place ce se întâmplă cu voi în România, dacă sunteți dezamăgiți de totala brambureală constituțională și legislativă, dacă sunteți scârbiți de foarte proasta guvernare a treburilor țării de Președinte și Guvern, ce puteți face?

Dacă vreți să vă faceți auzită părerea dar nu aveți voce publică, dacă vreți să știți cine sunt ceilalți care gândesc la fel cu voi, dacă sunteți convinși că mai contați ca cetățeni în problemele publice, ce puteți face?

Eu vă propun ca unic răspuns la aceste două întrebări o altă formă de salut între toți care ne regăsim în totalitate sau în parte în situațiile de mai sus.

Nimic nu este mai simplu, frumos și pașnic, dar și deliberat și hotărât decât un salut între doi semeni cu aceleași gânduri și acelaș statut social.

Când vă întâlniți cu cineva, sau când vă încrucișați privirea cu cineva pe stradă sau uliță, zâmbiți și salutați cu degetul arătător ridicat înspre cer și cu palma închisă spre dumneavoastră. Veți arăta că sunteți conștienți de valoarea dumneavoastră ca personalitate umană unică și irepetabilă, precum și că sunteți convinși că deasupra dumneavoastră este numai cerul și nu tot felul de șefi, șefuți și ticăloși care să vă guverneze viața și să vă hotărască viitorul.

Un asemenea salut nu vă angajează în dispute politice inutile, nu vă expune la ridicolul demonstrațiilor fără rost, sens sau rezultat sau la greve sparte și șubrede de care guvernanții își bat joc fără milă. Dar, un asemena salut vă va ajuta să vă recunoașteți în mulțime, vă va arăta dacă sunteți puțini sau mulți, dacă aveți împreună curajul opiniilor sau nu. Și, porinind de la aceste răspunsuri, veți vedea ce veți face mai departe.

2 comentarii: