sâmbătă, 18 februarie 2012

Întrebare de week-end

În preambulul întrebării de week-end, vă invit să vedeți aceste imagini, luate în București, pe artera principală de intrare dinspre Pitești, la 25 de zile de la prima ninsoare din iarna acesta și la cinci zile de la ultima ninsoare.







Și, acum, întrebarea: cine credeți că este cel mai indolent în București: primarul general, primarul de sector sau cetățeanul locuitor pe bulevardul Maniu ori posesor de autoturism parcat pe această arteră?

Pentru cine știe răspunsul corect la această întrebare, am pregătit premiul de a afla numele șmecherului care și-a parcat mașinuța asta în vârful mormanului de zăpadă, în loc să dea, mai întâi, la o parte acea zăpadă de pe trotuar:



13 comentarii:

  1. Hari, o intrebare in plus :Unde sa puna cetateanul respectiv, respectiva zapada? Pe tpe mormanrotuar, pe alta masina, sau pe locurile curatate de altii pee mormanele dejja formate? nu ar sta, ar cadea? In strada este imposibil datorita mormanilor care fac un gard intre masina sa si zona carosabila. Deci hai sa raspundem la intrebarea asta si dupa aia sa il includem in intrebarea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marin dragă, veți că îi iei apărarea unui avocat! Cred că nu i-ar place să crezi că nu se poate apăra singur.

    Cât despre întrebările tale, am un răspuns posibil:

    Sunt convins că omul în cauză are pe speed-dial numărul primarului de sector, dacă nu și al unor ștabi de pe la Primăria Generală a Capitalei. Dacă dorea, putea cere să îi trimită cineva o remorcă să-i ia zăpada de sub geam, să își poată pune omul mașina la parcat pe trotuar în loc uscat și curat. Dar nu a vrut. I s-a părut mai șarmant să se dea cu hârbul pe morman.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hari,
    Indiferent cine este posesorul si ce posibilitati "tehnice" are, problema este aceeasi. Daca nu era masina unui avocat si aera a unui pustan teribilist era aceeasi situatie . Si la fel si daca era a oricarui alt personaj. Eu voiam sa subliniez faptul ca era timpul ca cei care au facut contracte si au luat comisioane pentru deszapezire, sa fi trecut deja la degajarea zonelor, la ridicarea si transportul zapezii, nu sa asteptam sa se topeasca singura apoi sa mergem sa luam banii ca s-a rezolvat problema. Bineinteles ca si oamenii, gospodarii pot da o mana de ajutor. Dar in cazul de fata tot ce se putea face era sa se mute zapada de acolo, pe al loc care nu se vede . Ori o imprastia pe trotuar , ori incerca sa o puna peste gramezile si asa destul de mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Marin, ai dreptate!

      Numai că eu nu pot face anchete, să văd cine a încasat bani și cine nu „și-a făcut datoria” sau „treaba”, ori ce s-a făcut cu banii plătiți pentru dezăpezire, câți au ajuns în buzunarele particulare ale „autorităților” și câți în teșchereaua de partid.

      Ceea ce văd eu este că, unii peste alții, primari, locuitori, proprietari de mașini se complac să zacă ei și mașinile lor într-o mizerie pe care nu am putut-o surprinde pe deplin în pozele de aici. Și mi-ar place părerea ta și a altora despre care dintre ăștia sunt indolenți, adică nu le pasă de mizeria de sub ei sau din jurul lor.

      Nu prea mă interesează ăia care au luat bani și nu au făcut nimic, pentru că ăia nu sunt indolenți, nici puturoși, ci doar șmecheri ori dăștepti.

      Ștergere
    2. Hari, la blocul vecin de langa mine , e o masina care si acuma , la 0 saptamana si mai mult de la ultima ninsoare, abia se ghiceste din zapada.Imi e mila de ea, mai ca imi vine sa trec eu la lopata, nu stiu de ce omnul ala nici macar un bulgare nu a luat de pe ea. Lenea ne omoara. Indiferenta. Cu asa oameni vrem noi sa schimbam regimul Cu oameni pe care nu ii intereseaza nici soarta propriei masini. Din cauza asta Basescu va sta peste noi, asa cum sta zapada asta pe masini .

      Ștergere
  4. Greu de înțeles gestul posesorului mașinii cocoțate, rămâi fără cuvinte= până unde poate merge atitudinea„ care pe care„.( mi se pare că expresia este împrumutată de la vecinii noștri blonzi.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta este unul dintre cei pe care îi năpădește mizeria, dar ei se cred grozavi și „se dau mari”. Culmea este că pe ei nu-i vede nimeni (cum ar fi proaspătul premier) stând la căldură, în timp ce statul ... Chiar, statul de ce stă?!?

      Ștergere
  5. Hari, discutia cu tine aici m-a inspirat si mobilizat. Iti multumesc si iti dedic ultima mea postare pe punct ochit punct lovit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, Hari!
    Cam aşa e peste tot, în Bucureşti. Hai, la lopata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc de invitație, Victor.

    N-am vrut să fac un reportaj în antiteză, să pun și o poză cu mașina noastră, să vadă lumea cât de curată este și ea și trotuarul în dreptul căreia este parcată.

    Asta ca să nu zică nevastă-mea că o laud cât de harnică a fost la datul zăpezii, imediat ce a nins :)

    RăspundețiȘtergere