duminică, 29 ianuarie 2012

Conspirație împotriva României


Incredibil, dar adevărat! Domnul Andrei Pleșu publică „un inventar rapid de vinovății”, cu referire la situația politică din zilele ăstea din România. Cât de proastă este părerea mea despre domnul Pleșu și tot nu îmi imaginam ca domnia sa să ajungă atât de jos. Practic, s-a scufundat în drojdia abjecțiilor generate de laboratoarele de manipulare a opiniei publice, cunoscute sub numele popular de „prostirea poporului”.

Neîndemânatic și jenat că iarăși trebuie să se arate în public în postura de subordonat, de executant loial al ordinelor primite de la superiori ierarhici și inferiori intelectuali, domnul Pleșu încearcă să vă prostească, în speranța că va ține figura, încă odată.


Important de reținut că domnul Pleșu nu se ia de vinovați, ci numai de vinovății. Și nu ne spune față de cine sunt săvârșite aceste vinovății, ci doar care sunt ele. Făcând asta, domnia sa se străduiește să aloce vini derizorii marilor vinovați pentru dezastrul național economic, social și cultural în care ne aflăm,  celor care sunt artizanii distrugerii României și împilării poporului ei.

Băsescu Traian, președintele care a vândut Țara străinilor pentru a-l lăsa pe el să „guverneze” nestingherit, care a păstorit cea mai hulpavă și mai distrugătoare mafie care a pus mâna pe averea națională de la comuniști încoace, care a scuipat pe toate valorile morale și spirituale ale nației, care a încredințat guvernarea Țării celor mai răi și mai antinaționali guvernatori, care neagă tinerilor români orice viitor în Țara lor, ei bine, acest Băsescu are, în ochii mijiți șmecherește ai domnului Andrei Pleșu, doar vinovăția de a fi „spontan”, de a „da cu bâta în baltă” la o emisiune TV, de a „da cu tifla în populație”, de a nu avea „gândul de pe urmă” și de a fi „fără tact” și „fără stil”.

Chestia asta cu stilul nici nu cred că vine de la inventarul de vini băsiste revelate cu ocazia protestelor împotriva regimului său, ci este doar un fel de ironie a domnului Andrei Pleșu la adresa celui care i-a zis că are capul mare, tot într-o emisiune TV.

În rest, avem de-a face numai cu vini pentru care domnul Băsescu poate fi, eventual, dojenit condescendent de admiratorii lui cu mai mult tact și stil. În nici un caz nu se face să îl dai jos din funcție pentru așa ceva, ca să nu mai vorbesc de faptul că nu este nimic penal în toate aceste vini băsiste. Asta, evident, în ochii domnului Pleșu, dacă acesta chiar a fost sincer. Sau, în ochii celor care l-au pus pe domnul Pleșu să scrie așa ceva, dacă domnia sa nu a fost sincer.

Cât despre domnul Boc Emil, pe care domnul Pleșu îl vede ca fiind exclusiv „onest” și „de bună credință”, acesta ar poseda vinovățiile că are „o înzestrare modestă politică și administrativă”, adică nu stăpânește cunoștințele trebuitoare în aceste domenii și nici nu îl prea duce capul. Mai are domnul Boc și vina de a fi „monoton” și „previzibil”. În rest, nu „se înțelege” cum de i-a luat cu el în Guvern pe unii „anonimi inepți”.

Reținem din acest inventar bocist doar faptul că domnul Pleșu nu poate, sub nici o formă, să spună că ar fi  vreodată ceva ce domnia sa nu ar putea înțelege, de inteligent ce este, așa că apelează la forma verbală impersonală când folosește, la negativ, verbul a înțelege.

Nici nu se pune problema că domnul Boc s-ar face vinovat de cea mai proastă guvernare pe care a avut-o România în întreaga ei istorie, că a încălcat toate legile posibile, înclusiv cele pe care tot el le-a făcut, că a distrus procesul de legiferare prin ocolirea permanentă a Parlamentului, a cărui decizie legilativă a menținut-o la absența majorității de la numeroasele moțiuni de cenzură inițiate împotriva Guvernului său. Mai este vinovat Boc de cel mai cras nepotism, de deturnarea fondurilor publice pentru satisfacerea nevoilor personale, de șantaj și mită, precum și de alte fapte penale, cum sunt abuzul de funcție sau fals în acte.

După care, domnul Pleșu „inventariază rapid” vinile „blocului partidelor de opoziție”, „presei agitatorice” și „contextului”. Acesta din urmă prilejuiește și o concluzie a domnului Pleșu personal, pe care, crede dânsul, nimeni altcineva nu a mai îndrăznit să o spună: „nu doar România are probleme, ci planeta, ... nici un guvern cu capul pe umeri n-ar fi putut lua măsuri radical diferite de cel actual, decât cu riscul de a înrăutăți situația”! Adică, Guvernul Boc din Regimul Băsescu nu are, de fapt, nici o vină! Ba, mai mult chiar, este cel mai bun și mai cu capul pe umeri guvern pe care l-am fi putut avea, în această lume în criză.

În aceiași frază, cu multe virgule, domnul Pleșu mai remarcă, autoritar și stelar, „că avem un trecut de frustrări, un prezent de umilințe și lipsuri, dar nici o reprezentare despre viitorul apropiat”. Și, în continuare, în același paragraf, domnia sa constată: „Nimeni nu știe care e pasul următor după eventuala satisfacere a dorințelor străzii. USL? Haos? Salvator providențial?”

Mai constată domnul Pleșu că „cei care prin piețe sau la televizor se luptă cu „dictatura” nu suportă să fie contraziși.” Iar, după final, în post scriptum, zice că domnul Ponta „se comportă mai rațional” decât domnul Antonescu.

Asta a fost toată producția scrisă a domnului Andrei Pleșu.

Dacă nu ați reținut, vă fac un rezumat: domnii Băsescu și Boc au vinovății de stil, tact și inteligență, dar ceilalți, care li se opun public, au vini mult mai mari, pentru că nu sunt cinstiți, nu văd că avem de-a face cu o criză mondială și că Guvernul este cel mai bun posibil, precum și că nimeni nu poate veni cu vreo soluție la problemele actuale. Nici măcar nu „se știe” ce am putea pune în loc la actuala guvernare.

Dacă asta nu este o conspirație foarte transparentă îndreptată împotriva României, atunci ce altceva ar putea fi?

O explicație ar fi că domnul Andrei Pleșu chiar este inteligent, cult și intelectual, deci știe ce face și ce scrie și alege, deliberat, să distorsioneze realitatea evidentă, să îi ia necondiționat apărarea șefului său administrativ și să facă o propagandă deșănțată actualului Regim Băsescu, pentru o răsplată nebănuită, fie ea de natură materială sau spirituală.

O altă explicație posibilă ar fi că domnul Andrei Pleșu nu este decât un subordonat umil, făcut persoană publică cu alură de intelectual rasat de o ocultă conspirativă care stăpânește poporul român cu scopul de a-l păgubi de bunăstarea meritată, pe care o deturnează, prin guvernanți, spre casetele și buzunarele conspiratorilor. Și, din această postură, participă activ la actiunea conspirativă.

În ambele cazuri, domnia sa este extrem de vinovat față de poporul român. Iar vina domnului Pleșu este că folosește statura sa de „intelectual” nu pentru a formula un ideal național, despre care știe bine că lipsește, nici pentru a indica drumul popular pentru atingerea unui asemenea ideal, ci pentru a minți și a ascunde adevăratele probleme ale românilor, precum și pentru a-i dezvinovății pe cei care, foarte concret și dovedit, sunt vinovați de aceste probleme.


4 comentarii:

  1. Eu mi-am imaginat ca Plesu poate sa ajunga atat de jos.
    Poate sa ajunga si mai jos decat atat ... mai este loc de mai jos.
    theodora0303

    RăspundețiȘtergere
  2. Preiau link-ul pe facebook
    tot eu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani!
    http://www.youtube.com/watch?v=fZhoNw4q6bI&feature=related

    RăspundețiȘtergere