miercuri, 11 mai 2011

Caninii civilizației


Pentru cetățeanul român, faptul că sunt omorâți cu bestialitate câini și alte animale, cum ar fi caii, în multiple locuri, ar trebui să fie mai mult decât o știre. Și asta nu din raționamentul moral, cum că nu e bine să omori ființe nevinovate. Ci din considerentul că asemenea întâmplări definesc societatea românească.

Și totuși, de ce ar fi important pentru cetățeanul român că, în țara în care este „suveran”, câini sunt omorâți pe stradă sau chiar în locurile ce ar trebui să fie „adăpostiți”? Ne întrebăm asta știind că societatea românească are stricăciuni și urâțenii mult mai mari decât acest măcel periodic de ființe cu blană. Dintre care unele mai și mușcă trecători nevinovați.

În primul rând, o asemenea situație arată că România este ca un sat fără câini. Adică, este o societate unde domnește bunul plac al celor la putere, sau a celor care dețin o putere de orice fel. Iar această domnie este asupritoare pentru cei slabi, fără putere și fără voce. Când animalele sunt asuprite în asemenea fel și hal, nu mai este decât un pas până și oamenii la fel de slabi, fără de putere și fără voce vor avea aceiași soartă, dacă nu sunt protejați de domnia legii. Iar, în România, este clar că nimeni nu vă protejază. Asta, de „suverani” ce sunteți! Așa că, dacă nu aveți mijloace de apărare individuală, așteptați-vă să fiți bătuți pe stradă până vă omoară, să fiți ținuți în lagăre până muriți de foame, sau să fiți „eutanasiați” pentru simplul motiv că nu mai sunteți folositori celor de la putere, sau pentru că faceți parte dintr-o categorie socială neprofitabilă.

În al doilea rând, situația criminală a câinilor abandonați ar trebui să vă intereseze ca cetățeni români pentru că ea relevă în tușe groase incapacitatea celor aflați la guvernare de a găsi și introduce măsuri legitime, morale și moderne de rezolvare a unei situații generalizate și persistente de mulți ani. De la președintele de țară, fost primar incapabil al Capitalei, la majoritatea din Parlament, la minusculul și impotentul prim-ministru și până la prefecți și primari, puterea politică și administrativă clamează că nu au altă soluție la câinii vagabonzi decât uciderea lor în masă. Acest lucru nu trebuie să ne mire, în condițiile în care au dovedit cu prisosință, în ultimii ani, că ei nu au soluții la nici una dintre problemele cu care se confruntă România, de la prăbușirea nivelului de trai, la șomaj, corupție și trădarea de țară. Ceea ce este îngrijorător este că acești „guvernanți”, în loc să se dea la o parte ca incapabili ce sunt, se țin de putere ca naufragiatul de o bârnă ce mai plutește pe ocean. Și în acest efort disperat, sunt în stare de crime pentru a „rezolva” problemele cu care se confruntă în actul de guvernare.

Au fost ei în stare să distrugă bruma de bunăstare pe care poporul o dobândise cu greu în cele două decenii ce au trecut de la schimbarea de regim politic, deși le-ar fi fost mai bine să sporească această bunăstare, pentru că ar fi avut mai mulți bani publici din care să se înfrupte pe săturate. Asta pentru că ei sunt atât de incapacitați, încât își taie propria cracă de sub fundul mare și gras! Dar vina cea mare revine cetățenilor români, care îi lasă să guverneze din dezastru în dezastru. Uciderea cu bestialitate umană a bietelor animale fără apărare și putere este numai un prim pas spre uciderea cu cinism a propriului popor, ca „soluție” la problema că acesta există și îi încurcă la „guvernare”.

În al treilea rând, faptul că sunteți români, la fel ca și criminalii de câini scăpați nepedepsiți, vă asociează și pe dumneavoastră cu aceștia. Adică, sunteți priviți ca niște primitivi la fel ca ei. În loc să fiți asociați cu români cu minți luminate și oameni de fapte bune, veți fi puși alături de odiosul primar criminal al Devei, acel Mircia cu câinii împușcați pe stradă pentru că nu avea el altă soluție, sau de ticălosul primar al Botoșanilor, acel Flutur care a patronat uciderea într-o noapte a tuturor câinilor aflați în adăpostul primăriei sale. Ca să nu mai vorbim de românii care au mânuit puștile și bâtele cu care au fost uciși cu cruzime acele animale a căror singură vină a fost că s-au născut cu blană și nu cu piele. Întrebarea este: dacă acestor criminali nu le este rușine pentru crimele lor, dumneavoastră, cetățeanul român, vă este sau nu rușine pentru că sunteți la fel de cetățeni români ca și ei? Dacă nu vă este rușine, atunci să vă fie de bine! Dar, dacă vă este rușine, ar trebui să vegheați ca acești criminali să fie pedepsiți pentru faptele lor pe acest pământ românesc, nu numai în ceruri sau în străinătate.

Publicat initial si preluat de la http://poporul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu