miercuri, 8 ianuarie 2014

Zicere



4 comentarii:

  1. Nu o zicere, ci asa , un gand: nu putem schimba nimic din ce a fost; ne intoarcem in amintiri, pentru ca unele dintre ele sunt partea noastra cea mai duioasa, gratie careia traim prezentul si ne proiectam viitorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întradevăr, nu putem schimba nimic din ceea ce a fost, dar cu trecutul ce a fost se pot face multe alte lucruri: trecutul poate fi uitat, poate fi negat, poate fi falsificat, poate fi retrăit, precum și altele, deoarece trecutul nu este niciodată pierdut, ci face parte integrantă din ceea ce suntem. Chiar dacă uneori nu am vrea să fim chiar așa cum am ajuns să fim.

      Ștergere
  2. Eu nu cred ca trecutul ~propriu`~ poate fi uitat .
    Negat, da, poate, doar de cei care au ceva de ascuns; falsificat-DA, retrait- doar aparent. De ce? pentru ca fiecare clipa este unica- uite, recitesc ~~Viata ca o prada~altfel vad lucrurile acum..
    Ce simt eu este ca nu poti fi ceea ce esti fara.trecut, fie ca il tot scormonesti, fie ca il vezi ca pe acel unic paradis pierdut.( chiar daca nu este deloc pierdut)
    Cred ca si cei care, din cine stie ce motive, isi falsifica trecutul, sunt ce sunt , tot pentru ca au acel trecut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar putea fi valabil doar dacă vedem timpul ca pe o dimensiune ori o componentă a realității, în forma sa continuă și ireversibilă. Dacă luăm însă timpul ca pe o convenție, un element descriptiv al realității și nu ca pe o parte a realității însăși, altfel stau lucrurile...

      Ștergere