vineri, 25 februarie 2011

Cretinism

Când sunt dovezi publice că statul România este păgubit de sute de milioane de euro în fiecare lună prin sistemul mafiot vamal, trebuie să fii lovit de cretinism ca să continui să argumentezi că reducerea ilegală a cuantumului pensiilor militarilor este justificabilă prin faptul că statul nu poate mai mult. Asta pentru că bani ar fi, doar că ar trebui luați de la vameși și de la șefii lor administrativi și politici. Dar, decât să facă asta, guvenul Boc preferă să îi ia de la militarii în rezervă.

Știrea zilei este că mai există cel puțin o asemenea persoană în spațiul public, care, la o emisiune din data de 25 februarie 2011 despre denunțarea șefului Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, ca naș sau sub-naș al sistemului mafiot vamal, când s-a amintit că, în aceiași zi, s-a publicat motivarea unei curți de justiție privind ilegalitatea coborârii cuantumului pensiilor militarilor, a spus, textual, că justiția cere să se dea ceea ce statul nu poate să dea, pentru că nu are de unde, așa cum un părinte nu poate da copilului tot ce cere acesta.

Nu știu cum o cheamă pe persoana respectivă. Dacă vreți să îi știți numele, o puteți recunoaște după fața murdară la propriu, adică acoperită cu o murdărie alb-pămânie, un păr zburlit și vopsit într-un negru vampiresc, buze subțiri, mai subțiri decât sprâncenele pensate în arc frânt și care desenează o gură strâmbă. Și se identifică ca fiind membră a Partidului lui Băsescu.

Consider un gest de amabilitate din partea mea să scriu că această persoană este cretină la propriu, pentru că altfel ar fi trebuit să fie nerușinată până peste poate. Este drept că, în România lui Boc, Udrea și Băsescu nerușinea este o virtute publică, însă există și o limită a nerușinării.

Nu la fel de amabil însă mă gândesc la realizatorii emisiunii de televiziune unde a apărut această arătare. Oricât ai fi de presat de cerințele „deontologice” de a da posibilitatea de exprimare a opiniilor diverse, nu poți accepta în emisiunea pe care îți pui numele o persoană urâtă la propriu, pentru că insulți ochii audienței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu