joi, 30 iunie 2011

Vă acuz!

Scrisoare adresată președintelui României, Traian Băsescu

de Hari Bucur-Marcu


Domnule președinte,

Din postura de cetățean român, vă acuz de propagandă în vederea instaurării unui stat totalitar.

Pe parcursul mandatelor dumneavoastră, dar, mai ales, în ultimele opt luni, ați folosit deliberat și sistematic mijloacele de informare în masă, în special canalele de televiziune și radio, pentru a aduce personal în discuția publică teme de guvernare totalitară, cu scopul transparent de a convinge categorii cât mai largi ale publicului român că totalitarismul este soluția cea mai bună pentru toate problemele economice, sociale și politice ale națiunii, precum și cu scopul de a atrage noi adepți atât pentru ideile dumneavoastră, cât și pentru partidul dumneavoastră.

Vă acuz că faceți apologia lui Nicolae Ceaușescu și lui Ion Antonescu, doi foști conducători ai statului român totalitar. În data de joi, 4 noiembrie 2010, la postul de televiziune B1TV, ați afirmat că Nicolae Ceaușescu, dacă „stătea numai zece ani, era un mare președinte în istoria românilor”. În context, ați fost întrebat la aceiași emisiune dacă, într-adevăr, vreți să instaurați o dictatură, la care ați răspuns „Nu... Țineți-o pentru dumneavoastră!” Ați încercat, prin mijloace de propagandă, să îl reabilitați și pe Ion Antonescu, despre care ați declarat, tot la postul de televiziune B1, dar în data de 22 iunie 2011, că ați fi făcut același lucru ca el și că nu acesta este vinovat de holocaust, ci Regele Mihai.

Vă acuz că vă înfățișați publicului ca un conducător dictatoritorial de succes. Ați emis în public opinii și convingeri despre alte probleme ale administrației de stat decât cele prevăzute ca atribuții ale președintelui în Constituția României și ați impus aceste opinii și convingeri Guvernului, în pofida faptului că acesta ar fi trebuit să implementeze doar Programul de guvernare, aprobat de Parlamentul României, și nu părerile dumneavoastră, personale și neautorizate de cetățenii români, privind probleme care nu vă intră în atribuții. Ați folosit mijloacele de informare în masă pentru a promova modelul totalitar de guvernare a unui partid cum este Partidul Democrat Liberal, pe care îl controlați cu mână fermă, specifică regimurilor dictatoriale, cum ați avut grijă să demonstrați publicului cu ocazia recentei Convenții Naționale a acestui partid.

Vă acuz că dezinformați cu bunăștiință publicul privind cine sunt cei responsabili de proasta guvernare, în toate sectoarele de activitate publică și că mințiți întotdeauna că alții sunt de vină, când ar trebui să vă asumați propria dumneavoastră răspundere pentru prostul mers al treburilor țării. Iar această postură este specifică propagandei totalitare și constituie încă o dovadă că aveți un plan bine conturat pentru instaurarea unui asemenea regim în România.

Vă acuz că atacați propagandistic, adică fără suport real în fapte sau date, orice oponent care ar putea să vă incomodeze în demersurile dumneavoastră totalitare, pornind de la opoziția parlamentară în general și a leaderilor acestei opoziții ca persoane, continuând cu structurile de putere internă destinate domniei legii, respectiv justiția și ordinea publică și terminând cu Armata României.

Vă acuz că folosiți informațiile pe care le primiți în virtutea funcției pe care o dețineți pentru a potența propaganda totalitară, pentru șantaj și coruperea diferitelor persoane pe care ați decis să le atrageți în tabăra dumneavoastră. Mai mult, folosiți elemente din Procuratură pentru substanțierea propagandei totalitare prin publicarea unor înregistrări de convorbiri telefonice sau ambientale, precum și prin instrumentarea unor dosare penale doar cu scop propagandistic. Acest scop este devoalat de faptul că respectivele dosare nu au avut nici o finalitate în justiție.

Vă acuz că desfășurați această propagandă în vederea instaurării unui stat totalitar și prin jurnaliștii pe care îi controlați la Televiziunea Română și alte posturi de televiziune privată, sau care lucrează pentru dumneavoastră în redacțiile unor ziare și reviste, ori prin intermediul paginilor de internet, blogurilor și rețelelor de socializare. În plus, folosiți în același scop și pe propagandiștii partidului dumneavoastră, cu regularitate, în emisiuni de tipul talk-show.

Vă acuz că ați corupt majoritatea membrilor Consiliului Național al Audiovizualui, în scopul de a tolera sau chiar de a încuraja această propagandă apologetică totalitară, precum și de a descuraja orice încercări de combatere a ei prin mijloacele audio-vizuale.

Am emis aceste acuzații în mod la fel de public ca și propaganda incriminată.

Aștept acum ca agențiile statului, abilitate cu aplicarea Codului Penal, să constate autenticiatea faptelor săvârșite în public de dumneavoastră și să le încadreze la infracțiunea corespunzătoare din acest cod.

Aștept!

4 comentarii:

  1. Basescu, in ciuda aparentelor, nu este chiar atat de prost. El face propaganda in favoarea unui sistem totalitar, chiar daca nu crede in acesta. De fapt, Basescu nu este interesat sa creada in nimic. Pe el il intereseaza doar ca$h-ul, atat. Asa-zisa lui propaganda nu are finalitate, mai degraba e un fel de falosenie goala, in momentul in care el n-a fost capabil sa-si struneasca PDL-ul in directia pe care aparent o doreste. Ceea ce inseamna una din doua: ori n-a vrut cu adevarat, ori n-a putut. Adica, pe scurt - ori corupt, ori incapabil. Incapabil sa fie nici macar dictator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propaganda de orice fel presupune un plan și, mai ales, un obiectiv de atins prin îndeplinirea acelui plan. Deci, ar trebui să ne imaginăm ce intenții ascunse ar avea domnul Băsescu, dacă nu suntem convinși că domnia sa chiar vrea să instaureze un regim totalitar în România secolului 21.

      Desigur, înavuțirea peste măsură poate fi un bun candidat la obiectivul major al demersurilor domnului Băsescu. Atâta știe, atâta face acest domn, cu o educație precară și o știință de carte submediocră. Ca orice parvenit, este convins că banul îi poate suplini lipsa de bun simț, de cunoștințe, de cultură și de educație. Dar nu pot să văd legătura între acest obiectiv și propaganda în favoarea unui stat totalitar.

      Ștergere
  2. felicitari pentru articolul bine fundamentat

    RăspundețiȘtergere