sâmbătă, 15 decembrie 2012

Artimetică electorală


Citind documentele intitulate Proces verbal privind rezultatele finale ale alegerilor pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, publicate în Monitorul Oficial nr. 848, Partea I, constatăm că domnul Băsescu Traian a revenit în funcția sa perpetuă de președinte de România deoarece au participat la referendumul de demitere a domniei sale prea puțini alegători, față de cât cerea legea în vigoare.


Degeaba au clamat domnii Ponta Victor și Antonescu Crin că listele luate în seamă la referenumul de demitere a președintelui României nu reflectă numărul adevărat al alegătorilor și că ele conțin morți și plecați permanent din Țară. De fapt, disperați că au pierdut referendumul, se pare că cei doi nu făceau decât să mintă cu nerușinare, cum le-a și atras atenția, din buza garajului, domnul Băsescu. Listele trebuie să fi fost corecte!
Iar dovada palpabilă că așa trebuie să fi stat lucrurile este dată de listele electorale permanente, ale căror copii actualizate au fost folosite la alegerile generale din 9 decembrie 2012, adică la mai bine de 120 de zile de la referentum. Dacă listele folosite la referendum ar fi fost umflate cum s-a zis, domnul Ponta ar fi avut suficient timp să scoată umflăturile din ele, chiar dacă ar fi pus însuși domnia sa mâna să le curețe, personal, nume cu nume. Sau, dacă ar fi luat măsuri executive de reintrare în adevăr a conținutului lor.
Ne rămâne să speculăm că, ori nu a făcut nimic pentru aceasta, ceea ce este foarte puțin probabil, după cât de încrâncenat se dădea pe ecranul televizorului, în vară, ori a luat măsurile necesare, iar acesta este rezultatul. Nu vom ști niciodată care este realitatea.
Ce știu eu cu certitudine, este că, de la referendum și până acuma, doi din cei patru membri ai familiei mele nu mai au documente de identitate valabile pentru domiciliul corespunzător circumscripției electorale în care, de altfel, nici nu mai locuiesc de ani de zile, ceea ce ar fi trebuit să îi elimine automat de pe listele electorale permanente și de pe copiile după acele liste, dar ei erau bine-merci înscriși acolo, când m-am dus la vot.
Ceea ce îmi indică faptul că guvernanților de orice nivel și nume, precum și administratorilor sistemului electoral românesc le pasă de orice altceva decât de reflectarea adevărului în listele electorale, pe care le folosesc după bunul plac și chef, ca și când ar fi simple foi de hârtie și nu numele unor oameni adevărați, cu demnitatea „apărată” de Constituția României.


4 comentarii:

  1. Corect rationamentul. De altfel, toti, atunci cand ajung acolo sus ne trateaza ca pe niste obiecte sau mai global - cifre.Recentii alesi se straduie din rasputeri sa intinda coarda - oprea la aparare si udmr in guvern. Si cat de tare se bateau cu caramida-n piept din iarna si pana la alegeri cum vor face ei dreptate. Nu spun, au inceput sa faca oaresicare lucruri bune dar daca cele afirmate mai sus se intampla, atunci chiar ma intreb - nu cumva am votat "aceeasi mizerie"?
    Stiri despre...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, este greu de înțeles ce am votat. Singura certitudine este că nu am votat ceea ce se întâmplă acum și ceea ce vom păți cât de curând. Din păcate...

      Ștergere
  2. Citind textul dumneavoastră, mi-a zburat gândul la marea plăcere descoperită în viața de școlăriță- aritmetica. Ea mi-a deschis o fereastră plină de lumină, logica, următorul pas fiind înțelegerea gramaticii.
    Cred că aceasta este succesiunea etapelor logicii tuturor celor care merg la școală.
    Aritmetica n-ar trebui să fie privită abstract, ci tocmai în frumusețea ei lăuntrică, aceea de a-i da minții șansa să vadă totdeauna albul alb, negrul negru.
    Ca și dumneavoastră, care ați aflat pe lista electorală că 1+1=4, și eu am aflat că 1+1=3.
    Strâmbe calcule!
    Ciudată aritmetică.
    Și pentru că politica nu este pe lista preferințelor mele, am ales vorbele cuiva„Un individ trebuie să se sacrifice pentru salvarea unei colectivități. Nu este vorba aici despre o aritmetică stupidă.Este vorba despre respectarea omului ca individ.
    Antoine de Saint-Exupery

    RăspundețiȘtergere