sâmbătă, 22 decembrie 2012

Poza de familie


Pentru obținerea acestei poze de familie, din seara zilei de vineri, 21 decembrie 2012, când mayașii așteptau sfârștiul lumii, s-a ieșit în stradă în iarna geroasă de ianuarie - februarie și s-a strigat „Jos Băsescu! Jos Guvernul! Alegeri anticipate!”
Tot pentru ca să se poată obține această poză de familie, 7,4 milioane de români au votat DA la referendumul din iulie de demitere a președintelui Băsescu Traian.
Și tot pentru ea, milioane de români au înfruntat iarna din 9 decembrie 2012 și s-au dus la vot, pentru că atât candidații, cât și domnul Băsescu personal le-au explicat că alegerile generale din acea zi sunt despre el, domnul Băsescu. 
Numai că nu era vorba despre cum să fie dat jos din funcția nemeritată de președinte al României, ci ca să se poată poza așa cum arată aici.
Poza aceasta de familie mai este importantă și pentru că îi arată ce sunt și, mai ales, unde se situează membrii Guvernului Ponta, precum și președinții celor două camere ale Parlamentului.
Din păcate, lipsesc din poză curtenii constituționali, cu care toți cei din imagine s-au întreținut amical și chiar s-au salutat și pipăit pe umăr călduros. la ceremonia de investire a guvernului, ce a prilejuit această reuniunie familială foarte fotogenică.

8 comentarii:

  1. Hari, aş dormi cu poza asta sub pernă dar mă tem să nu visez urât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți visa urât și numai uitându-te la unii dintre protagoniștii pozei de familie. Ba, chiar și numai amintindu-ți de câțiva dintre ei este suficient să ai o noapte agitată.

      Ștergere
    2. Așa cum mă uit eu, adică de la dreapta la stânga, poza sau personajele sunt păzite de Nerro al dumneavoastră, care, nu știu din ce motive, și-a pus și ochelari.
      p.s. foarte interesantă ar fi interpretarea metaforică a postărilor populare, văzute ca o componentă a întregului cadru vizual!

      Ștergere
    3. Nerro este musafir pe acest blog, el aparținând, atât fizic cât și ideatic, domnului Marin Neacșu, olteanul. Chiar mă gândeam să îl scot de pe listă, având în vedere că se adresează vechilor parlamentari. Mă gândeam, dar nu m-am hotărât încă...

      Ștergere
  2. Mie-mi place de al treilea. Cel din poziţia "pe loc repaus", deşi cred că a luat-o din instinct, nu cu bună ştiinţă. Poate la ordin, nu sunt sigur. Dar îmi pot imagina ce face cu mâna stângă, cea momentan neocupată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că o bagă în buzunarul altcuiva din poză, după prostul său obicei... Sau o gâdilă la funduleț pe madam de la Muncă, că prea râde dumenaei cu foc, în poza asta.

      Ștergere
    2. „Negrul „ ar trebui să subțieze, ceea ce nu se întâmplă deloc în cazul de față.
      Se muncește cu spor?!

      Ștergere
    3. Probabil că îngrășatul nu este de la muncă, ci de la râs. Ori râde de noi, ori este de tot râsul doamna respectivă. Oricum, cică munca nu este făcută pentru om, ca dovadă că îl obosește.

      Ștergere