duminică, 3 noiembrie 2013

Ineptia de duminică...

... a fost emisă de domnul Dan Șova, ministrul pentru marile proiecte din Guvernul Ponta și fiul vitreg al apărătoarei pe bani grei a companiei Roșia Montană Gold Corporation.


Prezent într-unul din studiourile postului de televiziune Antena 3, domnia sa a spus că, pe „termen lung sau chiar mediu”, se va dovedi că domnia sa are dreptate să „apere” proiectul companiei cu care mămica sa vitregră a fost în relații contractuale până să devină băiatul ministru promotor al aceleiași companii, deoarece acest proiect „asigură locuri de muncă”.
De partea cealaltă a mesei din studioul Antenei 3, domnul Radu Tudor, realizatorul emisiunii, a rămas tăcut, dar cu fața toată numai un zâmbet. Nu știm dacă era un zâmbet aprobator, sau unul de încântare că, uite, ce invitat deștept, cu viziune pe termen mediu și lung, are el la emisiune, ori doar că zâmbea în timp ce se gândea în altă parte, ca și când și-ar fi adus aminte de acasă.
Cert este că domnul Radu Tudor nu a spus nimic despre această inepție.
Pentru că nu poate fi altceva decât o inepție să evoci o eventuală dovadă de dreptate, cum că exploatarea prin distrugere ar fi dătătoare de locuri de muncă, în condițiile în care orice om cu o inteligență superioară tramvaiului și-ar da seama că, odată nivelați și chiar scobiți munții, odată umplute cu cianuri lacurile și odată plecate aurul și celelalte metale din munții ăia, vor dispărea și locurile de muncă ale buldozeriștilor și camionagiilor care au săpat și cărat munții, precum și ale cârnățarilor ce le-au pregătit masa, pe timpul când ceilați munceau de zor „în mină”.
Adică, pe termen mediu și lung, nu va mai rămâne nimic și nimeni la Roșia Montană pentru a-i da dreptate domnului Șova că bine a făcut să „încurajeze” crearea de locuri de muncă.



4 comentarii:

  1. Hari, mai urmaresti Antena 3 ? Eu m-am lasat de mult. Cand ii vad pe toti aliniati la fundul lui Ponta mi se face greata. Pana si clownul Badea cel care se lauda ca ii sparge fata lui Ponta cu ceva timp in urma, a inceput sa nu mai comenteze ineptiile lui Ponta. L-am, prins azi dimineata cateva secunde spunand " sa zicem, ca e asa" la o ineptie a lui Ponta si refuzand sa mai comenteze. desi era ceva ce acum doua luni i-ar fi produs spume la gura. Este absolut jenant sa vezi atata imilinta si lipsa de verticalitate efectiv vomiti. Nici maxcar nu stiu sa joace teatru, uneori sunt penibili tocmai in incercarea de a parea sinceri .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este vorba de Antena 3 aici, Marine. Și, în general, nu este vorba de a urmări acest post, mai ales duminica, deși, la rigoare, Antena 3 mai are și producții bune, ba chiar foarte bune. De exemplu, reportajul despre autiștii români a fost de-a dreptul profesionist și informant, din toate punctele de vedere.

      Meritul celor de la Antena 3, în frunte cu directorul lor, domnul Gâdea, este că sunt transparenți. Adică, dacă fac propagandă, atunci ei lasă să se vadă cu claritate că fac propagandă și nu informare sau „știri”. Ca să nu fie dubii. Dar am mai scris despre asta și nu s-a schimbat nimic între timp.

      Însă, trebuie să recunoști că ieșirea în public a unuia ca domnul ministru Șova este un eveniment ce merită consemnat, chiar dacă pentru asta trebuie să „urmărim” un post de propagandă de partid și de stat.

      Dar trebuie să îți dau dreptate că majoritatea emisiunilor acestui post sunt imposibil de urmărit de un telespectator avizat și exigent. Cam tot ce face dommnul Gâdea personal, dar și alte emisiuni sunt de o calitate atât de joasă, din punct de vedere televizistic, încât mă mir că mai găsesc acele sute de mii de telespectatori cu care se împăunează seară de seară.

      Ștergere
    2. Hari, nu am nimic impotriva televiziunilor care fac propaganda e treaba lor, pentru asta sunt platite de patroni. Si reclamele tv din care isi scot o mare parte din bani sunt tot propaganda pentru lucruri pe care ei nu ar da banii. Deci problema de afaceri. Ceea ce enerveaza insa este toacmai faptul ca nu recunosc acest lucru, gesi e de notoprietate ca fac politica lui Voiculescu, pretind ca sunt sinceri cand ei de fapt nu fac altceva decat sa vanda ceea ce li se spune. Nu ca nu ar face toate televiziunile la fel, dar cand o faci pretinzand ca si tu chiar crezi in ce spui pute rau. Si ce e mai greu de suportat este trecerea dintr-o barca in alta. Pana sa fie implicata fata lui Voiculescu in procese deci pana la "santajul" cu RDS, Antenele erau oarecum distante daca nu pornite impotriva lui Ponta.Marele mardeias Badea, circarul ala de doi bani, voia s ail bata pe Ponta. Dupa ce familia Voiculescu a inceput sa aiba probleme serioase, nu mai poti intra pe Antene fara sa dai peste Ponta, Zgonea, Dragnea si Sova, ridicati la rang de Dumnezei. Pute Hari, pute rau, si daca si Radu Tudor, care avea o reputatie mai buna a ajuns sa ramana cu gura cascata la Sova, situatia e grava. Din toata redactia antenelor as opri-o pe Oana Stancu si as mai da o sansa lui Radu Tudor, Dana Grecu, Oana Stanciulescu, Stoiceasca si poate Alina Petrescu. In rest garbage.Vrei sa ii vezi ce le poate mintea? Pune-i sa faca o emisiune cu un Hostile si ai sa le vezi valoarea. De ce e Gadea director sau considerat mare specialist nu stiu.Totul la el arata cat de limitat este, luat la scuturat nu poate scoate o vorba. Emisiunile lui sunt facute de invitati, el nu are absolut nici o contributie. Exista un singur moderator mai prost ca el in toate televiziunile, la Romania TV, e un tip cu capul mare, nici nu stiu cum il cheama dar de cate ori deschide gura ai impresia ca ori e constipat ari are diareee si ii e teama sa nu erupa. In fine, una peste alta, avem o televiziune, vorbind asa la modul general, de taoata jena. Nu numai ca vand numai prostii si gunoaie dar o fac si neprofesionist. Dar, ce sa facem, asta e tara.

      Ștergere
    3. Adică, la așa popor, așa televizor!

      Ștergere