miercuri, 12 ianuarie 2011

Fără rușine


Cum este să lucrezi la „Biroul de presă” al Ministerului Apărării, să îți anunți numele Tiberiu Frăţilă și să spui numai dobitocii, tembelisme și minciuni sfruntate, cum ar fi că pensiile militarilor nu scad sub 3000 lei și apoi să te duci acasă? Poate doar dacă nu ai familie, vecini și cunoștințe să faci o asemenea tâmpenie. Sau trebuie să fii bolnav de epidermită facială (obrazul gros) sau hiposensibilitate (nesimțire).
Dacă acest nefericit Tiberiu Frățilă mi-ar spune că nu a avut încotro decât să îi poarte cuvântul lui Oprea de la minister, pentru că așa a primit el ordin, i-aș răspunde că, în armată, numai ordinele legale, legitime și regulamentare se execută. Îndeplinirea unui ordin ilegal sau neregulamentar atrage automat răspunderea celui care a dus la îndeplinire respectivul ordin.
Ori, în cazul promisiunii de menținere în plată a pensiilor militare de trei mii lei și mai puțin, făcută de Oprea de la minister direct și prin cărătorul cuvântului său, aceasta nu este legală, chiar în sensul odioasei legi de referință.
Ca urmare, îi doresc cu sinceritate, din toată inima, acestui personaj ridicol Tiberiu Frățilă să răspundă disciplinar, contravențional și penal, după caz, pentru dezinformarea deliberată a opiniei publice și a celor interesați de problema pensiilor militarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu