marți, 25 septembrie 2012

Parlamentarul nu se mai plimbă

Domnul Ioan Ghișe, senator ales în Colegiul Uninominal 3 din Circumscripția Electorală nr. 8, Brașov, a anunțat că nu se mai plimbă. Până la acest anunț, în fiecare zi, domnul Ghișe se plimba în jurul Palatului Cotroceni, începând cu ora 18.00, în semn de protest că domnul Băsescu Traian, președintele suspendat și revenit al României, ocupă încă scaunul celei mai înalte demnități publice și palatul aferent.


Istoria acestei plimbări a început cu domnul Ghișe postându-se în fața Palatului Cotroceni, în chip de om-sandwich, între două cartoane pe care scria nemulțumirea domniei sale față de domnul Băsescu, împreună cu un alt domn, prieten și sfătuitor al parlamentarului. Mediatizat corespunzător, cazul a devenit unul de notorietate. Deoarece jandarmii care veghează la liniștea publică în zonă au considerat că îmbrăcarea unor cartoane scrise cu mesaje protestatare nu ar fi permisă de lege fără o anumită aprobare, cineva a venit cu ideea înscripționării acelorași mesaje pe îmbrăcămintea normală, adică pe tricouri și transformarea protestului de stradă într-o plimbare de dupăamiază, pe trotuarele Patriei, încă deschise circulației publice.
Ideea aceasta a părut interesantă unui număr de cetățeni români convinși de nocivitatea prezenței domnului Băsescu Traian la „cârma” Țării. Aceștia au luat inițiativa de a-l însoți pe domnul senator Ghișe în plimbarea sa de protest. Astfel că, în fiecare zi, începtând cu ora șase dupăamiaza, între câteva sute și câteva mii de oameni serioși se plimbau pe sub zidurile înalte ale curții palatului prezidențial, strigându-i ocupantului abuziv gândurile lor neprietene.
Nu am avut ocazia să mă alătur plimbăreților decât o singură dată. Am întâlnit atunci și câțiva prieteni, unii mai de demult, alții mai recenți și dobândiți prin rețeaua de socializare Facebook. Atât aceștia, cât și necunoscuții care făceau plimbarea sunt oameni în toată firea, responsabili și deștepți, total nemulțumiți de statutul lor de cetățeni insignifianți pe care i-l atribuie „instituțiile statului român”. Adică, total în dezacord cu politica de stat și cea europeană de ignorare a votului și voinței populare exprimate prin el, la recentul referendum de demitere a președintelui României, domnul Băsescu Traian.
Opinia mea este că domnul Ioan Ghișe face bine că nu se mai plimbă. Domnia sa are alte lucruri mai importante de făcut. De exemplu, să îi reprezinte în Parlament pe cei câteva zeci de mii de cetățeni din Colegiul Uninominal 3 din Circumscripția Electorală nr. 8 din Brașov. Chiar dacă votul lor a fost amestecat în cratița națională a partidului domnului Ghișe, de a ieșit domnia sa senator, și chiar dacă nu toți au votat cu domnul Ghișe, cu toții sunt reprezentați doar de acest domn în Senatul României. Astfel, în loc să se plimbe în fruntea câtorva sute și, din când în când, câtrova mii de demonstranți, domnul senator ar putea să se pună în fruntea celor câtorva zeci de mii de cetățeni din colegiul său.
Aceștia îi dau autoritatea să propună și să susțină legi, inclusiv din acelea care ar trebui să pună ordine în Țară, astfel încât abuzuri ca cele de la referendumul amintit aici să nu se mai poată produce. Cum poate să inițieze controlul parlamentar asurpa activității unor instituții ale statului, dragi domnului Băsescu, care și-au făcut „datoria” de a-l susține în campania electorală de pe timpul suspendării domniei sale, deși menirea lor este cu totul alta decât cea de a face politică. Ori, să dezvăluie în Parlamentul României faptele de poliție politică pe care le săvârșesc, împotriva legii, anumiți magistrați. Și așa mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu